Connexxion

De grootste en bekendste busvervoermaatschappij in Nederland is Connexxion. Voornamelijk in de grote steden en randstad zijn zij een grote speler in het vervoer per bus. In het oosten en zuiden van Nederland zie je meer bussen rijden van Veolia en Arriva.

De bussen van Connexxion rijden over het algemeen goed op tijd. De vervoerder haalt jaarlijks een goede score op het gebied van reistijden en comfort. Hoewel het in de spits wel eens druk kan zijn lukt het de vervoerder vaak wel om zich aan de bustijden te houden. Toch is het vaak op drukke wegen waar geen busbaan is een stuk overmacht wanneer er een file staat of een brug open staat. Op sommige trajecten is hier een buffer voor ingebouwd. Door een goed realtime systeem slaagt Connexxion er steeds beter in om de reiziger tijdig van directe reisinformatie te voorzien.

Bussen van Connexxion rijden onder andere in Alkmaar, Amsterdam, Haarlem, Utrecht & Almere. Ook is de vervoerder in veel kleinere dorpen en plaatsen actief met lijntrajecten.

Bussen van Connexxion zijn te herkennen aan de felle blauw, groen en gele kleuren. Daarnaast rijden de bussen regelmatig met reclame-uitingen op de zijkant en achterkant. Deze uitingen worden over het algemeen voor lokale promotieacties gebruikt ingezet door voornamelijk mediabureaus. Deze vorm van outdoor reclame zorgt voor een breed lokaal bereik en is een uitstekende vorm van marketing.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *